Saturday, 9 July 2016

Current Affairs Quiz for SBI PO 2016 (9th July 2016)

current affairs quiz for sbi clerk mains 2016
1. Which of the following states has launched second phase of Haritha Haram programme ?
a) Gujarat
b) Telangana
c) Andhra Pradesh
d) Jharkhand

2. India signed Memorandum of Understandings (MoUs) and agreements in four areas of bilateral co-operation with which country?
a) south Africa
b) Vietnam
c) Mozambique
d) Kenya

3. India signed three Memorandum of Understanding (MoU) in areas of drug trafficking, pulse trading and sports with which country?
a) south Africa
b) Vietnam
c) Mozambique
d) Kenya

4. India has set up an apparel training centre in which West African country to support textiles industry of the country?
a) Nigeria
b) Namibia
c) Mozambique
d) south Africa

5.  Which France-based startup was acquired by Google in July 2016?
a) Cloudhopper
b) Moodstocks
c) Hotspots.io
d) ZipDial

6. Who was appointed as the Controller General of Defence Accounts (CGDA)?
a) S K Kohli
b) Vasant Davkare
c) Ravindra Phatak
d) Ramraje Naik Nimbalkar

7. Who was re-elected as the Chairman of Maharashtra Legislative Council?
a)    Jayant Patil
b)    S K Kohli
c)    Ravindra Phatak
d)    Ramraje Naik Nimbalkar

8. The National Association of Software and Services Companies (NASSCOM) unveiled India’s first Centre of Excellence focused on Internet of Things (CoE- IoT) at which place?
a) Gurgaon
b) Pune
c) Bengaluru
d) New Delhi

9. Identify the Indian artistic gymnast who was named a ‘Gymnaste de Classe Mondaile’ (World class gymnast) by the International Gymnastics Federation (FIG)?
a) Payel Bhattacharjee
b) Dipa Karmakar
c) Pranati Das
d) Meenakshi

10. Name the state government that has decided to conduct a 'Smart Pulse Survey' for collecting socio-economic data of 1.48 crore households in the state?
a) Gujarat
b) Telangana
c) Andhra Pradesh
d) Jharkhand

Answers:
1:b, 2:a, 3:c,4:a, 5:b, 6:a, 7:d, 8:c, 9:b, 10:c.

Share this