Tuesday, 5 July 2016

Current Affairs Quiz for SBI PO 2016 (5th July 2016)

current affairs quiz for sbi clerk mains 2016
1. Who became the first Indigenous woman to be elected to the House of Representatives of Parliament of Australia?
a) Linda Burney
b) Aden Ridgeway
c) Neville Bonner
d) Joanna Lindgren

2. What was the theme of the 2016 BRICS Youth Summit that was held from 1 to 3 July 2016 in Guwahati, Assam?
a) Youth as bridge for Intra-BRICS Exchanges
b) Connecting Youth of BRICS
c) Learn to bridge the Gap
d) BRICS and Gap within Youth

3. Name the state that signed an MoU with China Fortune Land Development (CFLD) Company to develop a new industrial township in the state at an expense of 5 billion dollar?
a) Punjab
b) Telangana
c) Haryana
d) Madhya Pradesh

4.  Which country has hoisted the final piece on world's largest radio telescope?
a) USA
b) China
c) Japan
d) Canada

5. Name the Prime Minister of France from 1988 to 1991 who died recently?
a) Francois Mitterrand
b) Alexandre Ribot
c) Michel Rocard
d) Raymond Barre

6. Name the player who won the 2016 Austrian Grand Prix at the Red Bull Ring in Spielberg, Austria?
a) Nico Rosberg
b) Lewis Hamilton
c) Sebastian Vettel
d) Daniel Ricciardo

7. Who won the 2016 Canada Open Grand Prix Badminton Men’s Doubles title?
a) B Sai Praneeth
b) B Sumeeth Reddy
c) Manu Attri
d) None of the above

8. Who won the 2016 Canada Open Grand Prix Badminton Men’s Doubles title?
a) Adrian Liu and Toby Ng
b) Manu Attri and B Sumeeth Reddy
c) Li Junhui and Liu Yuchen
d) None of the above

9. Name the Indian who has been posthumously conferred the Bharat Gaurav Award in London recently?
a) Gagan Punjabi
b) Manish Malik
c) Rakesh Kumar
d) Neerja Bhanot

10. Name the director of the Vietnam War classic The Deer Hunter who died recently at his Los Angeles home?
a) Michael Cimino
b) Vilmos Zsigmond
c) John Cazale
d) Salvatore Giuliano

Answers:
1:a, 2:a, 3:c, 4:b, 5:c, 6:b, 7:a, 8:b, 9:d, 10:a.

Share this