Friday, 8 July 2016

Current Affairs Quiz for SBI PO 2016 (8th July 2016)

current affairs quiz for sbi clerk mains 2016
1. Which state government has decided to double the Unesco Kalinga prize-2017 money from 20 thousand to 40 thousand US dollars?
a) Odisha
b) Gujrat
c) Karnataka
d) Rajasthan

2.  Who of the following will head the committee that was constituted to examine the desirability and feasibility of having ‘a new financial year’?
a) KM Chandrasekhar
b) Shankar Acharya
c) PV Rajaraman
d) Dr. Rajiv Kumar

3. A three-day Woodpecker Environment and Wildlife Film Festival has begun at historic Gaiety Theatre in which City?
a) New Delhi
b) Nagpur
c) Dehradun
d) Shimla

4.  Who was appointed as the Chief Secretary of Uttar Pradesh?
a) Alok Ranjan
b) Shivpal Yadav
c) Deepak Singhal
d) Parveer Tiwari

5. Lidudumalingani Mqombothi has won the '2016 The Caine Prize' for African Writing for his story ‘Memories we Lost’.He belongs to which country?
a) Ghana
b) South Africa
c) egypt
d) Kenya

6.  India was placed at what position in the Networked Readiness Index (NRI) 2016 that was released by the Geneva-based World Economic Forum (WEF)?
a) 61st
b) 105th
c) 95th
d) 91st

7. A premium credit card "Elite" was launched by which bank?
a) ICICI
b) PNB
c) SBI
d) Indian Bank

8.  Which App was launched by Telecom Regulatory Authority of India (TRAI) for measuring real time mobile Internet speed of consumers?
a) SpeedTest
b) MySpeed
c) MobileSpeed
d) SpeedoTrack

9. Water Resources Minister Uma Bharti inaugurated what number of projects under the Namami Gange Programme?
a) 200
b) 231
c) 251
d) 286

10. Which platform was launched by the State Bank of India (SBI) for Facebook and Twitter users?
a) SBI Digital Villages
b) SBI Youth for India
c) Mypolicy-SBI Life
d) SBI Mingle

Answers:
1:a, 2:b, 3:d, 4:c, 5:b, 6:d, 7:c, 8:b, 9:b, 10:d.

Share this