Wednesday, 6 July 2016

Current Affairs Quiz for SBI PO 2016 (6th July 2016)

current affairs quiz for sbi clerk mains 2016
1. Name the Para swimmer who won eight medals, at the International Wheelchair and Amputee Sports (IWAS) U-23 World Games?
a) Deepak Sen
b) Niranjan Mukundan
c) Rajinder Singh
d) HN Girisha

2. Name the Indian port that became first port in India to implement logistics data tagging of containers?
a) Paradip Port
b) Mormugao Port
c) Tuticorin Port
d) Jawaharlal Nehru Port

3. Which of the following is going to host meet of the heads of anti-narcotics agencies of BRICS nations to discuss issues related to narco-terrorism and money laundering?
a) India
b) Brazil
c) China
d) South Africa

4. The Juno spacecraft which successfully entered the Jupiter orbit recently belonged to which country?
a) India
b) China
c) USA
d) Russia

5. Who recently took over as the Director of ISRO Inertial Systems Unit?
a) Madhavan Nair
b) Madhav Dhekane
c) Shailesh Nayak
d) Aman Dev

6. Who has been appointed as the Executive Director of the Reserve Bank of India (RBI)?
a) NS Vishwanathan
b) Sudarshan Sen
c) Shailesh Nayak
d) Madhavan Nair

7. The Centre government will provide an assistance of 400 crore rupees for developing airports in which state?
a) Karnataka
b) Bihar
c) Madhya Pradesh
d) UP

8. How many Districts in Madhya Pradesh will be covered under "Mission Indradhanush" ?
a) 10
b) 11
c) 12
d) 13

9. Name the first actress to play the role of Lois Lane in Superman who passed away recently?
a) Noel Neill
b) Claudette Colbert
c) Barbara Stanwyck
d) Jane Wyman

10. Who was elected as the speaker of Karnataka Legislative Assembly?
a) Kagodu Thimmappa
b) JB Jayachandra
c) KJ George
d) KB Koliwad

Answer:
1:b, 2:d, 3:a, 4:c, 5:b, 6:b, 7:d, 8:d, 9:a, 10:d.

Share this