Tuesday, 12 July 2016

Current Affairs Quiz for SBI PO 2016 (12th July 2016)

current affairs quiz for sbi clerk mains 2016
1. Who was sworn-in as the Governor of Arunachal Pradesh?
a) K K Paul
b) Jyoti Prasad Rajkhowa
c) Tathagata Roy
d) Ram Naik

2. What was the theme of the 2016 World Population Day?
a) Investing in boys
b) Vulnerable Populations in Emergencies
c) Investing in girls
d) Investing in teenage girls

3. Which country won the Euro UEFA 2016 football tournament?
a) Portugal
b) France
c) Germany
d) Italy

4. Who of the following won the women’s doubles title of 2016 Wimbledon?
a) Serena Williams and Venus Williams
b) Timea Babos and Yaroslava Shvedova
c) Sania MIrza and Martina Hingis
d) Caroline Garcia and Kristina Mladenovic

5. SIDBI has tied up with which Indian bank for World Bank energy efficiency initiative?
a) Sate Bank of India
b) Yes Bank
c) HDFC Bank
d) ICICI Bank

6. Name the player who won the men’s singles title of 2016 Wimbledon?
a) Roger Federer
b) Milos Raonic
c) Andy Murray
d) Novak Djokovic

7. Who of the following won the women’s singles title of 2016 Wimbledon?
a) Angelique Kerber
b) Venus Williams
c) Serena Williams
d) Yaroslava Shvedova

8. Name the first professional full-time football coach of India who passed away recently?
a) Syed Abdul Rahim
b) Stephen Dutt
c) kamal Dasgupta
d) Amal Dutta

9. The world’s first digital incubator for student start-ups “SV.CO” will be launched in which state of India?
a) Tamil Nadu
b) Kerala
c) Himachal Pradesh
d) Uttar Pradesh

10. Who recently was endorsed by Nepal’s Parliamentary Hearing Special Committee as the Chief Justice of the Supreme Court?
a) Sushila Karki
b) Kalyan Shrestha
c) Sushila Shrestha
d) None of the above

Answers:
1:c, 2:d, 3:a, 4:a, 5:b, 6:c, 7:c, 8:d, 9:b, 10:a.

Share this