Wednesday, 13 July 2016

Current Affairs Quiz for SBI PO 2016 (13th July 2016)

current affairs quiz for sbi clerk mains 2016
1. Name the state that created a world record by planting more than five crore saplings in just ten hours?
a) Uttar Pradesh
b) Madhya Pradesh
c) Bihar
d) Tamilnadu

2. Who has conferred the 51st Jnanpith Award by President Pranab Mukherjee?
a) Sanjeev Gupta
b) Raghuveer Chaudhari
c) Pratibha Ray
d) Kedarnath Singh

3. Who of the following was named as the best banking CEO in Asia by the investor community?
a) Shikha Sharma
b) Chanda Kochhar
c) Aditya Puri
d) Deepak parekh

4. Who was appointed as the full-time Chairman of Oil India Ltd.?
a) P K Sinha
b) Utpal Bora
c) D Rajkumar
d) S Varadarajan

5. Which of the following has introduced anti-cancer product in Europe?
a) Ranbaxy
b) Adore Healthcare
c) Sun Pharma
d) None of these

6. Name the state that launched four mobile apps for timely intervention into emergency situations?
a) Uttar Pradesh
b) Tamilnadu
c) Maharashtra
d) Punjab

7. Name the country from which India in July 2016 announced its plan to evacuate its nationals in view of violence there?
a) Angola
b) South Sudan
c) Botswana
d) Benin

8. Name the nationwide fortnightly programme that was recently launched by the Union Ministry of Health and Family Welfare?
a) Intensified Diarrhoea Control Fortnight
b) Intensified Dengue Control Fortnight
c) Intensified Malaria Control Fortnight
d) None of the above

9. The Union Minister of Health and Family Welfare J. P. Nadda has launched a nationwide Intensified Diarrhoea Control Fortnight (IDCF) program to check child diarrhoeal deaths in which city?
a) New Delhi
b) Bhopal
c) Nagpur
d) lucknow

10. Which of the following was not part of Prime Minister Narendra Modi’s visit during his tour to four African nations?
a) Kenya
b) Tanzania
c) Botswana
d) South Africa

Answers:
1:a, 2:b, 3:c, 4:b, 5:c, 6:c, 7:b, 8:a, 9:a, 10:c.

Share this