Sunday, 10 July 2016

Current Affairs Quiz for SBI PO 2016 (10th July 2016)

current affairs quiz for sbi clerk mains 2016
1. The NATO summit 2016 has begun in which city?
a) Warsaw
b) Berlin
c) London
d) Paris

2. Who has been appointed as Chairman and Managing Director (CMD) of Konkan Railway Corporation Ltd (KRCL)?
a) Sujoy Bose
b) Sanjay Gupta
c) Madhav Dekhane
d) S K Kohli

3. This Indian Captain became the first woman in the world to receive the Award for Exceptional Bravery at Sea of the International Maritime Organisation.
a) Captain Radhika Menon
b) Captain Bhawana Kanth
c) Captain Avani Chatuvedi
d) Captain Mohana Singh

4.  Which state Government has taken up a project to set up three biotechnology hubs across the state to bring in more biotechnology innovations to the State?
a) Maharashtra
b) Kerala
c) Andhra Pradesh
d) West Bengal

5. Name of the Noted Pakistani philanthropist, social activist, ascetic and humanitarian who has passed away in Karachi?
a) Abdul Rahman
b) Abdul Sattar Edhi
c) A. R. Khan
d) None of these

6. Who was appointment as the chief executive officer of IDFC Mutual Fund?
a) NS Vishwanathan
b) Sujoy Bose
c) Mr. Vishal Kapoor
d) Sanjay Bansal

7. Which State Government announced 14.5% fat tax on pizzas, burgers, sandwiches and tacos sold through branded outlets?
a) Maharashtra
b) Kerala
c) Andhra Pradesh
d) Punjab

8.  Which country has inducted its largest indigenously-built transport aircraft, which is named as Y-20?
a) Japan
b) China
c) USA
d) Russia

9. In which city India’s first Boeing C-17 Globemaster III airlifter simulation centre was inaugurated for Indian Air Force?
a) Gurugram
b) Faridabad
c) Noida
d) Ghaziabad

10. Which State Government approved formation of 5th Pay Commission under the chairmanship of PJ Bazeley?
a) Assam
b) Tripura
c) Meghalaya
d) Nagaland

Answers:
1:a, 2:b, 3:a, 4:d, 5:b, 6:c, 7:b, 8:b, 9:a, 10:c.

Share this