Saturday, 23 July 2016

Current Affairs Quiz for SBI-IBPS Exams (23rd July)

current affairs quiz for sbi clerk mains 2016
1. What was the rank of India in the recently released inaugural Sustainable Development Goal Index (SDG Index)?
a) 108
b) 110
c) 112
d) 114

2. Who was appointed as the  chief executive officer(CEO) of Unique Identification Authority of India (UIDAI)?
a) Anil Bhushan Pandey
b) Kamal Bhushan Pandey
c) Ajay Bhushan Pandey
d) Vijay Bhushan Pandey

3. ‘Green PIN’ a new facility launched by which of the following banks?
a) Corporation Bank
b) Vijaya Bank
c) PNB
d) HDFC Bank

4. Odisha govt formed a judicial panel for reforms in Jagannath temple management which will be headed by
a) Justice (retd) Bimal Prasad Das
b) Justice (retd) Girdhar Malviya
c) Justice (retd) Bhupendra Yadav
d) Justice (retd) SK Das

5. Who will head the committee constituted to prepare a draft plan on Ganga river?
a) Justice (retd) MB Shah
b) Justice (retd) Girdhar Malviya
c) Justice (retd) Bhupendra Yadav
d) Justice (retd) SK Das

6. Which State Tourism secured two Gold Awards at the prestigious Pacific Asia Travel Association (PATA) awards in recognition of its trendsetting marketing initiatives?
a) Gujarat
b) Tamil Nadu
c) Kerala
d) West Bengal

7. Which State government constituted a State Technical Advisory Group on Immunisation (STAGI) on the lines of the National Technical Advisory Group on Immunisation (NTAGI)?
a) Gujarat
b) Tamil Nadu
c) Kerala
d) West Bengal

8. Which Indian Company got the highest ranking in the 2016 Fortune 500 list of the world's biggest firms that was released on 21 July 2016?
a) State Bank of India
b) Oil and Natural Gas Corp
c) Bharat Petroleum Corp Ltd
d) Indian Oil Corporation

9. Name the Chairman and Chief Executive Officer of Fox News Channel who resigned recently?
a) Rupert Murdoch
b) Bill O'Reilly
c) Roger Ailes
d) Chris Wallace

10. Name the former French cyclist, who rode in eleven editions of the Tour de France, who died recently?
a) Lucien Didier
b) Greg LeMond
c) Dominique Arnaud
d) Christian Levavasseur

Answers:
1:b, 2:c, 3:a, 4:a, 5:b, 6:c, 7:c, 8:d, 9:c, 10:c.

Share this