Sunday, 24 July 2016

Current Affairs Quiz for SBI-IBPS Exams (24th July)

current affairs quiz for sbi clerk mains 2016
1. Social networking giant Facebook recently successfully completed test flight of its Internet drone. What is the name of the drone?
a) Loon Internet
b) Aquila
c) Aquira
d) First Drone

2. Who has been appointed as the new Chairperson of Joint Parliamentary Committee examining the Land Acquisition Bill?
a) Ganesh Singh
b) S S Ahluwalia
c) Arun Jaitley
d) A B Ahluwalia

3. The Department of Industrial Policy and Promotion (DIPP) has organized a day-long conference on Startup India in which city?
a) Mumbai
b) New Delhi
c) Gurgaon
d) Nagpur

4. Which of the following banks has initiated a programme to provide solar lights in the non-electrified houses of students in rural areas?
a) SBI
b) Nainital Bank
c) Vijaya Bank
d) Karnataka Bank Ltd

5.  The Lok Sabha recently passed a bill to establish a new National Institute of Technology in which of the following states?
a) Assam
b) Uttar Pradesh
c) Karnataka
d) Andhra Pradesh

6. Which state government has constituted judicial panel for reforms in Sri Jagannath temple management?
a) Tamil Nadu
b) Odisha
c) Gujarat
d) Kerala

7. Which of the following Indian states won two Gold Awards at the Pacific Asia Travel Association Awards?
a) Kerala
b) Madhya Pradesh
c) Rajasthan
d) Odisha

8. Who has been appointed as the Chairperson of Lok Sabha Privileges Committee?
a) Suresh Angadi
b) Meenakshi Lekhi
c) Amit Shah
d) Nirmal Bairagi

9. Name the player who has become the first Indian captain to score a double century outside India?
a) Sachin Tendulkar
b) Virat Kohli
c) M S Dhoni
d) Sunil Gavaskar

10. The Mother Teresa International Film Festival (MTIFF) will be started from which city of India?
a) New Delhi
b) Chennai
c) Kolkata
d) Bellary

Answers:
1:b, 2:a, 3:b, 4:d, 5:d, 6:b, 7:a, 8:b, 9:b, 10:c.

Share this