Sunday, 31 July 2016

31st July Current Affairs Quiz for SBI-IBPS Exams

current affairs quiz for sbi clerk mains 2016
1. Name the Joint military exercise between India and Thailand that culminated at Krabi Thailand?
a) Friendship
b) Veerta
c) EKUVERIN
d) MAITREE

2. Who was sworn in as the Chief Justice of Allahaba High Court in July 2016?
a) Justice Iqbal Ahmed Ansari
b) Justice Dilip Babasaheb Bhosale
c) Justice Ravish Kumar
d) Justice Kamaal Hasan

3. The first-ever meeting of BRICS Employment Working Group (BEWG) was held in which city?
a) New Delhi
b) Hyderabad
c) Pune
d) Goa

4. Who of the following was reappointed as the Chairman Railway Board?
a) AK Mital
b) AK Kapoor
c) Mohd Jamshed
d) MAHESH MANGAL

5. Which of the state Govt. has launched Pashudhan Bima Yojana?
a) Bihar
b) Haryana
c) Uttarakhand
d) Gujarat

6. Name the country whose 8-member team was formally suspended from next month's Rio Olympics due to doping offences by the International Weightlifting Federation (IWF)?
a) China
b) Russia
c) India
d) North Korea

7. Name the state that has decided to regularise unauthorised constructions till December 2015 on a mass scale in the state's urban belts?
a) Maharashtra
b) Delhi
c) Karnataka
d) Tamil Nadu

8. Name the Indian-American girl who has become the youngest delegate at the Democratic National Convention which has nominated Hillary Clinton as the party's presidential candidate?
a) Priya Dev
b) Manisha Bedi
c) Sruthi Palaniapan
d) Depti Shah

9. Name the state that has decided to form a separate cell for the Primitive Tribes Group (PTG) in the Welfare Department?
a) Chhattisgarh
b) Jharkhand
c) Madhya Pradesh
d) Andhra Pradesh

10. Who of the following will head the expert committee that was constituted to possible alternatives to pellet guns as non-lethal weapons?
a) Atul Karwal
b) Rajeev Krishna
c) Tushar Tripathy
d) TVSN Prasad

Answers:
1:d, 2:b, 3:b, 4:a, 5:b, 6:b, 7:a, 8:c, 9:b, 10:d.

Share this