Sunday, 12 June 2016

Quant Quiz on percentage for SBI Clerk 2016

1. 90 Kg is what percent of 360 Kg?
a.20%
b.25%
c.33.33%
d.None of these

2. The difference between 3/8th  of a number and 60% of the number is 50. Find the number.
a.2000
b.2400
c.1600
d.2500

3. If the numerator of the fraction is increased by 10% and denominator is decreased by 20%, the new fraction becomes 5/8. Find the original fraction.
a.55/64
b.5/11
c.8/11
d.11/8

4. If a person spends 25% of his income on house rent,  20% on food, 10% on education, 15% on traveling and 10% on others and he saves only rs 2000. Find how much he spends on traveling?
a.1200
b.1000
c.1500
d.2500

5. Find the number of girls in a college, if the total number of students in the school is 5000 and out of these 32% students are male?
a.1600
b.3500
c.3400
d.None of these

6. If a batsman scored 135 runs which included 6 boundaries and 11 sixes. What percent of his total score did he make by running between the wickets?
a.66.66%
b.25%
c.20%
d.33.33%

7. If the price of onions is increased by 25% then by what percent one should reduce its consumption to maintain the same expenditure?
a.20%
b.33.33%
c.25%
d.None of these

8. If the price of the commodity falls down by 20%, by how much percent  must a householder increases its consumption, so as not to decrease its expenditure on this item?
a.20%
b.33.33%
c.16.67%
d.25%

9. Raman monthly salary is Rs. 15000 if his salary increased by 15% then what will be the final salary of Raman:
a.Rs. 16000         
b.Rs. 17250              
c.Rs. 17500
d.Rs. 18000

10. Two students appeared at an examination. One of them secured 6 marks more than the other and his marks was 52% of the sum of their marks. The marks obtained by the better student are:
a.22
b.32                             
c.81                     
d.78

Answers:
1:b, 2:a, 3:b, 4:c, 5:c, 6:d, 7:a, 8:d, 9:b, 10:d.

More Quant Quizzes!!

Share this