Tuesday, 28 June 2016

Geography Quiz for SSC CGL 2016 & NDA-CDS

objective questions for ssc cgl and NDA-CDS
1. The variety of coffee largely grown in India is
a) Old Chicks
b) Coorgs
c) Arabica
d) Kents

2. Tides in the sea are caused by
a) Effects of the moon
b) Effects of the sun
c) gravitational interaction b/w the Sun and the moon
d) Gravitational centrifugal or centripetal forces

3. Where are Shevaroy Hills located ? 
a) Tamil Nadu
b) Karnataka
c) Kerala
d) Andhra Pradesh

4. Which one among the following major Indian cities is most southest located?
a) Tirupati
b) Hyderabad
c) Bengaluru
d) Chennai

5. The canal joining Baltic Sea to North Sea is
a) Kiel Canal
b) Neil Canal
c) Panama Canal
d) Suez Canal

6. Where is Copacabana beach located ?
a) B. Buenos Aires
b) Valletta
c) Hawaiian Islands
d) Rio de Jenerio

7. What is the number of states in India sharing an international border?
a) 14
b) 15
c) 16
d) 17

8. Which is the largest gulf in the world ?
a) Gulf of Mexico
b) Gulf of Thailand
c) Gulf of Oman
d) Gulf of Alaska

9. The largest coral reef in the world is found near coast of which one of the following countries?
a) Australia
b) Cuba
c) Ghana
d) Philippines

10. In which year Project Tiger was introduced in India?
a) 1970
b) 1973
c) 1975
d) 1976
Answers:
1:c, 2:c, 3:a, 4:c, 5:a, 6:d, 7:d, 8:a, 9:a, 10:b.
More Geography Quizzes!!

Share this