Wednesday, 8 June 2016

Geography Questions for SSC CGL 2016 and State Exams

1. An earthquake is also known as 
A) Teacher        
B) Tremor
C) Temper        
D) None of these

2. Mudumalai Sanctuary is famous for which animal ?
A) bisons  
B) birds
C) Elephants   
D) Tigers

3. The first National Park in India was :
A) Jimcorbet
B) Kasiranga
C) Bandipur
D) Periyar

4. Which city in India is called as 'Zero mile centre of India' ?
A) Bhopal
B) Kulu
C) Shimla
D) Nagpur

5. Which of the following planets has largest number of natural satellites ?
A) Jupiter    
B) Saturn
C) Mars        
D) Venus

6. Which of the following rivers flows into the ArabianSea ?
A) Narmada
B) Cauvery
C) Gandak
D) Krishna

7. How many islands are there in the group of Lakshadweep ?
A) 32          
B) 34
C) 35          
D) 36

8. Kaziranga national park is famous for which animal ?
A) Rhinoceros
B) Tiger
S) Lion
D) Crocodile

9. Where is the headquarters of Geological Survey of India located ?
A) Patna
B) Dehradun
C) Kolkata
D) Agra

10. Highest coffee growing state in India is
A) Karnataka  
B) Uttar Pradesh
C) Maharashtra
D) Tamil Nadu

Answers:
1:A, 2:D, 3:A, 4:D 5:A, 6:A, 7:D, 9:C, 8:A, 10:A.

More Geography Quizzes!!

Share this