Saturday, 18 June 2016

Daily Current Affairs Quiz for SBI Clerk 2016 (18th June)

current affairs quiz for sbi clerk mains 2016
1. What is the mantra suggested by Prime Minister Narendra Modi to improve tax administration in the country?
a) RESPONSIVE
b) RAPID
c) PARDA
d) PARDARSHI

2. Name of the Indian-origin diplomat who was nominated as the American Ambassador to Malaysia?
a) Kamala Shirin Lakhdhir
b) Imran Yousuf
c) Bharat Suresh Joshi
d) Sayonara Luxton

3. In which state the Union Power Minister Piyush Goyal launched the 'URJA'- Urban Jyoti Abhiyaan Mobile app?
a) Haryana
b) Rajasthan
c) Goa
d) Uttar Pradesh

4. Who was elected as the 51ts chairman of the Paris-based International Chamber of Commerce (ICC)?
a) Mukesh Ambani
b) Ratan Tata
c) Sunil Mittal
d) Ajim Premji

5. Who of the following Senior legal service officer was appointed as Union Law Secretary?
a) Ravi Sahu
b) Suresh Chandra
c) G Narayana Raju
d) Ashok Srivastava

6. Name the Thailand Prime Minister who arrived in New Delhi on a three day visit to India with a high level delegation?
a) General Prayut Chan-O-Cha
b) Yingluck Shinawatra
c) Li Keqiang
d) Shinzo Abe
e) None of the above

7. The Union Cabinet has  approved _____ highways project in Punjab under its hybrid annuity mode to ensure faster movement of traffic between Chandigarh and Ludhiana.
a) Rs 1,070-crore
b) Rs 2,070-crore
c) Rs 3,070-crore
d) Rs 4,070-crore

8. With which country did India signed two MoUs on capacity building for civil servants and centre of excellence in IT?
a) Namibia
b) Ghana
c) South Africa
d) Nigeria

9. Which of the following bank has bagged CFBP (Council for Fair Business Practices) Jamnalal Bajaj award for fair business practices?
a) Union Bank
b) RBL Bank
c) Karnataka Bank Ltd
d) Andhra Bank

10. Which national aquarium in United States announced its plan to develop an Oceanside dolphin sanctuary for marine mammals including dolphins?
a) National Aquarium, Baltimore
b) National Aquarium, Washington, DC
c) UnderWater World Guam - Tumon
d) Miami Seaquarium

Answers:
1:b, 2:a, 3:c, 4:c, 5:b, 6:a, 7:b, 8:a, 9:c, 10:a.
Current Affairs Quizzes June 2016
Current Affairs Updates June 2016

Share this