Saturday, 4 June 2016

Daily Current Affairs Quiz (4th June 2016)

current affairs for sbi clerk 2016
1. Who was appointed as the Managing Director of the State Bank of Mysore (SBM)?
a)    Naveen Agarwal
b)    Satish Pathak
c)    NK Chari
d)    Ravi Verma

2. The 7th Clean Energy Ministerial (CEM7) and Mission Innovation (MI) countries meet was held in which city in June 2016?
a)    New Delhi
b)    San Francisco
c)    Berlin
d)    Paris

3. Which Indian banker has been honoured with the 2016 Green Economy Visionary award?
a)    Raghuram Rajan
b)    Chanda Kochhar
c)    R Seetharaman
d)    Arundhati Bhattacharya

4. Name of the country that has signed a Memorandum of Agreement to open its International Arbitration Centre in India?
a)    Singapore
b)    United States
c)    Germany
d)    France

5. “Ziyuan III 02” a new civilian high-resolution mapping satellite has been successfully launched by which country?
a)    India
b)    China
c)    USA
d)    Russia

6. Who was appointed as the Director General (DG)/ Chief Executive Officer (CEP) of National Anti-Doping Agency (NADA)?
a)    Naveen Agarwal
b)    Satish Pathak
c)    Deepak Agarwal
d)    Deepak Mehta

7. Name the country that has signed a Memorandum of Understanding (MoU)for co-operation in Information Technology and promotion of traditional handicrafts?
a)    Singapore
b)    United States
c)    Iran
d)    Tunisia

8. Name the rare happening in the space when a pair of distant galaxies happens to be in the perfect position relative to Earth?
a)    Einstein Ring
b)    Black Hole
c)    White Patch
d)    None of these

9. What is the India’s rank in the IMD’s world competitiveness rankings 2016?
a)    42th
b)    40th
c)    41st
d)    44th

10. Name of the platform introduced by Ola for drivers?
a)    Ola Lux
b)    Ola Operator
c)    Ola ride-sharing
d)    Ola Micro

Answers:
1:c, 2:b, 3:c, 4:a, 5:b, 6:a, 7:d, 8:a, 9:c, 10:b.
More Current Affairs Quizzes
More Current Affairs Updates

Share this