Tuesday, 7 June 2016

Current Affairs Quiz for Upcoming Exams (7th June 2016)

current affairs for sbi clerk 2016
1. The Indian government and the Asian Development Bank (ADB) have signed an agreement for a $200 million loan to upgrade 176-km roads in which state?
a) Bihar
b) Jharkhand
c) Chhattisgarh
d) Madhya Pradesh

2. Who of the following won the 2016 French Open Men’s singles title?
a) Roger Federer
b) Andy Murray
c) Novak Djokovic
d) Rafael Nadal

3. Who of the following was sworn-in as the Chief Minister of the Union Territory of Puducherry?
a) Shah Jahan
b) M Kandasamy
c) V Narayanasamy
d) Mukul Wasnik

4. Name the judo player, Who has qualified for the Rio Olympic Games in under 90kg weight category?
a) Manish Dev
b) Avtar Singh
c) Rajwinder Kaur
d) Midhun Jith

5.  Who was the first Indian to win the Mr Universe title who died on 5 June 2016 in Kolkata at the age of 104?
a)  Manohar Aich
b)  Mahashta Murasi
c)  MuraliManohar Deora
d)  Razzak Khan

6. Who was awarded the prestigious Olympic Order by the International Olympic Committee (IOC)?
a) Arvind Kejriwal
b) Sarbanand Sonowal
c) Milkha Singh
d) N Ramachandran

7. Union Minister for Road Transport, Surface and shipping Nitin Gadkari has launched Setu Bhartam project in which state?
a) Assam
b) Himachal Pradesh
c) Uttarakhand
d) J & K

8. India signed seven agreements in various fields including assistance in custom matters, skill development and recognition of qualifications and health with which country?
a) Qatar
b) Afghanistan
c) Tunisia
d) Iran

9. What is the rank of India in GRD index on ease of doing business?
a) 1st
b) 2nd
c) 3rd
d) 4th

10. Name of the Indian sand artist who has won the gold medal in people's choice prize at world championship festival of sand sculpting Russe, 2016?
a) Arvind Godse
b) Ravi Pathak
c) Sudarsan Pattnaik
d) Ravinda Nath

Answers:
1:b, 2:c, 3:c, 4:b, 5:a, 6:d, 7:b, 8:a, 9:b, 10:c.

Current Affairs Update 6th June!! 
Current Affairs Quiz 6th june!!

Share this