Monday, 6 June 2016

Current Affairs Quiz for Upcoming Exams (6th June 2016)

current affairs for sbi clerk 2016
1. India and ______ have agreed to enhance the scale of military interaction.
a) Japan
b) Qutar
c) Hongkong
d) Singapore

2. Who won French Open women's doubles title 2016?
a) Ekaterina Makarova and Elena Vesnina
b) Caroline Garcia and Kristina Mladenovic
c) Ekaterina Makarova and Kristina Mladenovic
d) Sania Mirza-Martina Hingis

3. Who won Women's French Open title 2016?
a) Samantha Stosur
b) Garbine Muguruza
c) Serena Williams
d) Martina Hingis

4. Which state Assembly has passed Ease of Doing Business Bill, 2016 to facilitate ease of doing business in the state?
a) West Bengal
b) Bihar
c) Assam
d) Tamilnadu

5. Which country is hosting the Copa America cup 2016?
a) United States
b) Venezuela
c) Colombia
d) Paraguay

6. Which Indian company has signed an agreement with Qatar's Al Faisal Group to build a five-star hotel near Taj Mahal in Agra?
a) Reliance Group
b) Oberoi Group
c) Leela Group
d) None of these

7. Name the Tamil actor-director, known for movies Anbe Sivam and Annanagar First street, who died recently?
a) Balu Anand
b) Balu Swamy
c) Revathy Ananth
d) None of the above

8. How many agreement signed between India and Qutar recently?
a) 4
b) 5
c) 6
d) 7

9. Which state has become first state to give transgender people social welfare benefits - such as a pension, housing and food grains.
a) Gujrat
b) Rajastham
c) Odisha
d) West Bengal

10. The World Environment Day is observed on?
a) 5 May
b) 6 May
c) 5 June
d) 6 June

Answers:
1:d, 2:b, 3:b, 4:c, 5:a, 6::c, 7:a, 8:d, 9:c, 10:c.

Current Affairs Update 5th June
Current Affairs Quiz 5th June

Share this