Tuesday, 28 June 2016

Current Affairs Quiz for SBI PO 2016 (28th June)

current affairs quiz for sbi clerk mains 2016
1.  Who of the following were named as the members of Khelo India, a national programme launched by the Union Government for the development of sports in the country?
a) PT Usha and Pullela Gopichand
b) Anju Bobby George and PT Usha
c) PT Usha and Karnam Malleswari
d) Anju Bobby George and Pullela Gopichand

2. Shooter _____  won silver in the 10 m Air Pistol event at the ISSF World Cup held in Baku, Azerbaijan.
a) Gagan Narang
b) Abhinav Bindra
c) Jitu Rai
d) Amit Kumar

3. The Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) has recently approved $509 million to finance four projects of which of the following countries?
a) Pakistan, Bangladesh, Indonesia and Tajikistan
b) Azerbaijan, Egypt, Bangladesh and Iceland
c) India, Pakistan, Nepal and Bangladesh
d) Myanmar, Iran, Philippines and Sri Lanka

4. Which of the following team won the 2016 Copa America football tournament?
a) Argentina
b) Chile
c) Costa Rica
d) Brazil

5. Who was awarded with Golden Ball award at the 2016 Copa America football tournament?
a) Mauricio Isla
b) Nicolas Otamendi
c) Alexis Sanchez
d) Eduardo Vargas

6. The book “Once Upon a Time in India: The Marvelous Adventures of Captain Corcoran” was authored by whom?
a) E L James
b) Sam Miller
c) Alfred Assollant
d) Vaisahna Roy

7. Who was recently appointed by Nokia as the head of Indian market?
a) Sanjay Malik
b) Sandeep Girotra
c) Vivek Bahri
d) Vivek Sood

8. Who has announced his retirement from international football?
a) Mauricio Isla
b) Lionel Messi
c) Alexis Sanchez
d) Eduardo Vargas

9. With Inclusion of India, the Missile Technology Control Regime (MTCR) became a group of how many nations?
a) 29
b) 35
c) 48
d) 52

10. China recently launched its first Dark Sky Reserve in which of the following regions of Tibet?
a) Lhasa
b) Ngari Prefecture
c) Nagqu Prefecture
d) Shannan

Answers:
1:d, 2:c, 3:a, 4:b, 5:c, 6:c, 7:a, 8:b, 9:b, 10:b.

Share this