Monday, 27 June 2016

Current Affairs Quiz for SBI PO 2016 (27th June)

current affairs quiz for sbi clerk mains 2016
1. Prime Minister Narendra Modi inaugurated the execution works in 20 smart cities from which city of India ?
a) Pune
b) Nagpur
c) Mumbai
d) Chennai

2. Name the Indian social entrepreneur, who has been named among the ten ‘2016 Global Compact SDG Pioneers’, an initiative launched by UN?
a) Godfrey Musila
b) Zubaida Bai
c) Yasmin Sooka
d) None of these

3. The city where the first Annual Meeting of the Board of Governors of the Asian Infrastructure Investment Bank will be held is ?
a) Beijing
b) New Delhi
c) Tokyo
d) Kathmandu

4. Dutee Chand, who recently qualified for 2016 Rio Olympics, is associated with which sports?
a) Archery
b) Boxing
c) Wrestling
d) Sprint

5.  International Olympic Day 2016 was celebrated on which date?
a) 22 June
b) 23 June
c) 24 June
d) 25 June

6. India’s first sunken museum will be set up in which of the following cities?
a) Hyderabad
b) New Delhi
c) Itanagar
d) Guwahati

7. What is the women's helpline number launched by Governor of Nagaland P B Acharya?
a) 180
b) 181
c) 182
d) 183

8. The Asian Development Bank (ADB) has approved a 500 million dollars loan to build a bridge across the Ganga River in which state?
a) West Bengal
b) UP
c) Bihar
d) Uttarakhand

9. The Defence Acquisition Council (DAC) has approved the purchase of 145 Ultra-Light Howitzers (ULH) guns from the _____.
a) Israel
b) US
c) Russia
d) France

10. Name the state that approved 525 crore rupees for the State Annual Action Plan 2016-17 (SAAP) under the Atal Mission for Rejuvenation and Urban Transformation (AMRUT) Scheme?
a) Haryana
b) Maharashtra
c) Bihar
d) Uttar Pradesh

Answers:
1:a, 2:b, 3:a, 4:d, 5:b, 6:b, 7:b, 8:c, 9:b, 10:a.

Share this