Wednesday, 15 June 2016

Current Affairs Quiz for SBI Exams (15th June 2016)

current affairs quiz for sbi clerk mains 2016
1. India and ____ have signed three bilateral agreements to strengthen co-operation in varied fields.
a)    Namibia
b)    Ivory Coast
c)    Ghana
d)    South Africa

2. Who won the 2016 Canada Grand Prix of Formula One title?
a)    Nico Rosberg
b)    Sebastian Vettel
c)    Valtteri Bottas
d)    Lewis Hamilton

3. Who was appointed as the first woman chairperson of the North Cachar Hills Autonomous Council (NCHAC) in Assam?
a)    Ranu Langthasa
b)    Mamoni Raisom Goswami
c)    Sourabhee Debbarma
d)    Kamalika Ghosh

4. Name of the former England Cricket captain who died recently?
a)    Tony Greig
b)    Donald Carr
c)    Nigel Howard
d)    Ian Botham

5. Which of the following services was not launched by Indian Railway Recently?
a)    Janani Sewa for mothers
b)    optional catering on a pilot basis
c)    special bed facility
d)    children’s menu on trains.

6. Name the bollywood actress, who was nominated for 2016 Teen Choice Awards?
a)    Priyanka Chopra
b)    Shilpa Shetty
c)    Anushka Sharma
d)    Kangana Ranaut

7. Which state government has launched 'Child Labour Tracking System (CLTS)'?
a)    Kharkhand
b)    Uttarakhand
c)    Bihar
d)    Gujrat

8. What was the theme of World Blood Donor day observed on 14th June ?
a)    Blood connects us all
b)    Donate your blood
c)    Blood for everyone
d)    None of these

9. Microsoft Corporation recently announced that it is going to acquire which of the following professional websites?
a)    Makerbase
b)    Ibibo
c)    LinkedIn
d)    Shine.com

10. The Central Port Authorities Act 2016 drafted by Ministry of Shipping will replace the Major Port Trust Act of the year?
a)    1956
b)    1963
c)    1978
d)    1991

Answers:
1:c, 2:d, 3:a, 4:b, 5:c, 6:a, 7:c, 8:a, 9:c, 10:b.
Current Affairs Quizzes June 2016
Current Affairs Updates June 2016

Share this