Tuesday, 14 June 2016

Current Affairs Quiz for SBI Exams (14th June 2016)

current affairs for sbi clerk 2016
1. Which of the following countries launched its 23rd satellite for its BeiDou Navigation Satellite System (BDS)?
a) India
b) Russia
c) China
d) United States

2.  Which of the following teams won the FINA Women Water Polo World League Super Final?
a) USA
b) Australia
c) Brazil
d) China

3. Who has won the men’s title of the 2016 Australian Open Super Series Badminton tournament?
a)    Hans-Kristian Vittinghus
b)    Jeon Hyeok-Jin
c)    Son Wan-Ho
d)    Lee Dong-keun

4. International Albinism Awareness Day was observed on
a) 11th June
b) 12th June
c) 13th June
d) 14th June

5. Which of the following countries became the first country in the world to ban deforestation?
a)    Belgium
b)    Norway
c)    Denmark
d)    Switzerland

6. What was the theme of World Day Against Child Labour 2016 observed on 12th June?
a)    No To Child Labour-YES To Quality Education
b)    End child labour in supply chains - It's everyone's business!
c)    Prevent child labour - Your Ii'l help can make difference
d)    Child protection – Let's end child labour

7. Name of the Noted playwright and actor who died recently?
a)    Achyut Lahkar
b)    KK Katiyal
c)    Jignesh Jadhav
d)    None of the above

8. Who headed the taskforce appointed to address agrarian issues that submitted its report to Maharashtra government?
a) Deepak Bansal
b) Vijay Javandhiya
c) DB Shekatkar
d) Kishore Tiwari

9. The Rise of Environmental Crime report was released by the United Nations Environment Programme (UNEP) and _____.
a) UNO
b) INTERPOL
c) UNDP
d) IMF

10. Who took charge of Chief Justice of Manipur High Court?
a) Laxmi Kanta Mohapatra
b) Laxmi Kant Verma
c) Rakesh Ranjan Prasad
d) Manohar Prasad

Answers:
1:c, 2:a, 3:a, 4:c, 5:b, 6:b, 7:a, 8:d, 9:b, 10:c.

Current Affairs Quiz 13th June
Current Affairs Update 13th June

Share this