Friday, 24 June 2016

Current Affairs Quiz for SBI Clerk and PO (24th June)

current affairs quiz for sbi clerk mains 2016
1. Which state approved the minority status to Jew community?
a) Gujarat
b) Goa
c) MP
d) Maharashtra

2. Who was appointed as the Representative Director, President and Chief Operating Officer (COO) of SoftBank Group (SBG) in June 2016?
a) Masayoshi Son
b) Ken Miyauchi
c) Nikesh Arora
d) Moon Khetarpal

3. Who resigned as the Representative Director, President and Chief Operating Officer (COO) of SoftBank Group (SBG) in June 2016?
a) Masayoshi Son
b) Tanmay Bharadwaj
c) Nikesh Arora
d) Moon Khetarpal

4. What is the recently extended deadline for states to join Union Government’s Ujwal Discom Assurance Yojana ( UDAY) scheme?
a) March 2018
b) January 2018
c) March 2017
d) January 2017

5. The Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA) has approved the development of four laning of Hubli-Hospet Section of NH-63 in _____.
a) Kerala
b) Karnataka
c) Maharashtra
d) Tamilnadu

6. Name the Editor-in-Chief of Ananda Bazaar Patrika (ABP) who resigned in June 2016?
a) Anirban Bhattacharya
b) R Rajagopalan
c) Aveek Sarkar
d) Rajat Kapoor

7. Which Indian Company acquired UK-based digital transformation firm The BIO Agency Ltd in June 2016?
a) Reliance Infocom Ltd
b) Tech Mahindra Ltd
c) Infosys Ltd
d) Wipro Limited

8. India's lone athletics World Championship medal winner Anju Bobby George has resigned as President of the ________ Sports Council.
a) Kerala
b) Tamilnadu
c) Goa
d) Karnataka

9. Which historical site has been declared as the SARRC cultural capital for 2016-17?
a) Bamiyan
b) Maynamati
c) Shilaidah
d) Mahashangarh

10. Who was recently appointed as the India Country Manager and MD of global payments platform PayPal?
a) Anupam Pahuja
b) Nikesh Arora
c) Ken Miyauchi
d) None of the above

Answers:
1:d, 2:b, 3:c, 4:c, 5:b, 6:c, 7:b, 8:a, 9:d, 10:a.

Share this