Tuesday, 21 June 2016

Current Affairs Quiz for SBI Clerk and PO (21st June)

current affairs quiz for sbi clerk mains 2016
1. Who was appointed as the Chairman of the prestigious National Institute of Fashion Technology (NIFT)?
a) Kapil Dev
b) Sandeep Patil
c) Chetan Chauhan
d) kiran More

2. Who won the 2016 European Grand Prix Formula 1 championship ?
a) Nico Rosberg
b) Sebastian Vettel
c) Lewis Hamilton
d) Sergio Perez

3. A bronze statue of Netaji Subhash Chandra Bose has been unveiled at the Indian cultural centre premises in which country?
a) Sri Lanka
b) Malaysia
c) Myanmar
d) Indonesia

4. International Day for the Elimination of Sexual Violence in Conflict was observed on ____.
a) 21 June 2016
b) 20 June 2016
c) 19 June 2016
d) 18 June 2016

5. Name the players of Indian mixed recurve team that won silver at the 2016 Archery World Cup in Antalya, Turkey ?
a) Bombayla Devi and Atanu Das
b) Laxmirani Majhi and Jayanta Talukdar
c) Deepika Kumari and Mangal Singh Champia
d) Deepika Kumari and Atanu Das

6. Which of the following has won the best film award and best script writers award at the Asia New Talent Awards in the 19th Shanghai International Film Festival ?
a) A
b) Thithi
c) U Turn
d) Shivalinga

7. Which Hybrid Electric Research Plane was unveiled by NASA in June 2016?
a) X-57
b) B-78
c) S-52
d) F-42

8. Who has become the oldest(106 year) Olympic torch bearer on 18 June 2016 when she carried the flame in the Amazonian city of Macapa ?
a) Aida Gemanque
b) Alexander Kaptarenko
c) Lucy Hannah
d) Emma Tillman

9. Name the Sri Lankan cricketer who was suspended from bowling due to illegal bowling action by International Cricket Council?
a) Rangana Herath
b) Shaminda Eranga
c) Nuwan Pradeep
d) Lasith Malinga

10. Name of the Mobile application that was launched to enhance consumer connect with the Urban Power Distribution sector?
a) URJA
b) GARV
c) Vidyut Pravah
d) UJALA

Answers:
1:c, 2:a, 3:b, 4:c, 5:d, 6:b, 7:a, 8:a, 9:b, 10:a.

Share this