Sunday, 12 June 2016

Current Affairs Quiz for SBI Clerk and PO (12th June 2016)

current affairs for sbi clerk 2016
1. Who was appointed as Speaker of Puducherry Assembly?
a) V Vaithialingam
b) Ragesh Chandra
c) V Narayanasamy
d) None of these

2. Name the project for whose commercialization the National Research Development Corporation (NRDC) signed a license agreement with Chaturbhuj Pharmaceutical Co .
a) Swachh Bharath Abhiyan
b) MNEGRA
c) Make in India
d) Ayush

3. Who has chosen as the flag bearer of the Indian contingent at the Rio Games’ opening ceremony?
a) Vijendra Singh
b) Sushil Kumar
c) Abhinav Bindra
d) Sachin Tendulkar

4. Which department of Union government that launched a logo and tagline design contest for the soon to be set up India Post Payments Bank (IPPB) on the MyGov website?
a) Indian Defense
b) Indian Aviation
c) Indian Finance
d) India Post

5. Who is the head of the newly created committee by NITI Aayog for land policy cell?
a) T. S. Thakur
b) T. Haque
c) Naveen Mehta
d) B. S. Thakur

6. Name of the legendary Canadian ice hockey player, who passed away recently?
a)  Gordie Howe
b)  John Davidson
c)  Dick Irvin
d)  Bob McKenzie

7. Name of  the countries participated in  Malabar Naval Exercise near South China Sea?
a) India, Japan and China
b) India, China and US
c) India, Japan and US
d) India, Japan and Maldives

8. Name the project under which Scientists of Iceland found a technique to trap carbon dioxide (CO2) in deep underground by turning it into rock?
a) The Carbonrock project
b) The Carbosilt project
c) The CarbFix project
d) The CarbSalt project

9. India is _____ largest oil consumer country in the world, as per the recently released BP Statistical Review of World Energy.
a) 1st
b) 2nd
c) 3rd
d) 4th

10. The 2016 International Labour Conference (ILC) was held in which city recently?
a) New Delhi
b) Geneva
c) Berlin
d) New York

Answers:
1:a, 2:d, 3:c, 4:d, 5:b, 6:a, 7:c, 8:c, 9:c, 10:b.

Share this