Friday, 10 June 2016

Current Affairs Quiz for SBI Clerk and PO (10th June 2016)

current affairs for sbi clerk 2016
1. Google and Tata Trusts’ joint initiative Internet Saathi was recently launched in which of the following states?
a) Assam
b) West Bengal
c) Jharkhand
d) Madhya Pradesh

2. What is the rank of India in Global Peace Index 2016 prepared by the Institute for Economics and Peace (IEP)?
a) 140
b) 141
c) 142
d) 143

3. Name the Indian-origin professor who was recently awarded the Regius Professorship by Queen Elizabeth II?
a) Lord Kumar Bhattacharyya
b) Manoj Lohia
c) Manoj Punjabi
d) Deepak Menon

4. Name of the biggest ever joint military exercise launched by NATO?
a) Anaconda-12
b) Anaconda-14
c) Anaconda-16
d) Anaconda-18

5. The North Atlantic Treaty Organization (NATO) members and partners launched Anaconda-16 Exercise in which country?
a) Vietnam
b) Russia
c) France
d) Poland

6. Which of the following Indian women is not included in the 2016 list of Forbes World’s 100 Most Powerful Women?
a) Arundhati Bhattacharya
b) Chanda Kochhar
c) Kiran Mazumdar-Shaw
d) Nita Ambani

7. Which Country has topped in the 2016 Malware Infection Index (MII) in the Asia-Pacific region?
a) India
b) Pakistan
c) Sri Lanka
d) Afghanistan

8. Who was appointed as the Managing Director of Facebook India?
a) Kirthiga Reddy
b) Kulmeet Bawa
c) Umang Bedi
d) Shahid Rasool

9. India and ____ signed eight agreements/ Memorandum of Understanding (MoUs) to bolster economic growth & sustainable development.
a) Japan
b) USA
c) Russia
d) Qatar

10. Which country became the first Asian country to eliminate mother-to-child HIV transmission?
a) India
b) China
c) Thailand
d) Maldives

Answers:
1:b, 2:b, 3:a, 4:c, 5: d, 6:d, 7:b, 8:c, 9:b, 10:c.

Current Affairs Update 9th June 2016
Current Affairs Quiz 9th June 2016

Share this