Thursday, 2 June 2016

Current Affairs Quiz for SBI Clerk and PO 2016 (2nd June 2016)

current affair for sbi clerk 2016
1.  The age of superannuation of all doctors of Central Health Services was extended to which age by Union Government?
a)    62 Years
b)    63 Years
c)    65 Years
d)    70 Years

2. Who was appointed as the Chief of Naval Staff?
a)    Sudeep Lakhtakia
b)    Bhima Agarwal
c)    Ashok Chauhan
d)    Sunil Lanba

3. Which e commerce company has introduced 'No Cost EMI' option to make online shopping for high-end purchases?
a)    Flipkart
b)    Snapdeal
c)    Shopclues
d)    Amazon

4. Who was named as the CEAT International Cricketer of the Year and also International Batsman of the Year 2016?
a)    AB de Villiers
b)    Virat Kohli
c)    Joe Root
d)    Steve Smith

5. Who was named as the CEAT T20 Player of the Year 2016?
a)    AB de Villiers
b)    Virat Kohli
c)    Joe Root
d)    Steve Smith

6. World's longest and deepest rail tunnel, inaugurated in which country?
a)    USA
b)    Germany
c)    Switzerland
d)    Spain

7. Name the Veteran TV and film actor who passed away recently and was known for his role in TV Serial F.I.R.?
a)    Amaan Ali
b)    Suresh Chatwal
c)    Gopi Bhalla
d)    Vipul Roy

8. Which State Govt has Launched 'DVAT M SEWA' Mobile App?
a)    Haryana
b)    Delhi
c)    Rajasthan
d)    Telangana

9. Who of the following was appointed as a member of Union Public Service Commission (UPSC) by President Pranab Mukherjee?
a)    Chhatar Singh
b)    Bhim Sain Bassi
c)    David R Syiemlieh
d)    Manbir Singh

10. Who became the first Indian to play top-tier European football league match?
a)    Gurpreet Singh Sandhu
b)    Subrata Pal
c)    Robin Singh
d)    Syed Rahim Nabi

Answer:
1:c, 2:d, 3:a, 4:c, 5:b, 6:c, 7:b, 8:b, 9:b, 10:a.

Current Affairs Updates 1st June 2016
Current Affairs Quiz 1st June 2016

Share this