Wednesday, 8 June 2016

Current Affairs Quiz for SBI Clerk 2016 (8th June 2016)

current affairs for sbi clerk 2016
1. Who was appointed as the Managing Director for Adobe South Asia?
a) Vivek varma
b) Rajveer Kaushal
c) Kulmeet Bawa
d) Manohar Sharma

2. The government and Asian Development Bank (ADB) has signed a $120 million loan agreement to improve irrigation and water management infrastructure in which state?
a) Bihar
b) Odisha
c) Jharkhand
d) Chhattisgarh

3. Who was named as the ambassador for Swachh Saathi (student internship) programme?
a) Dia Mirza
b) Priyanka Chopra
c) Aishwarya Rai Bachchan
d) Sania Mirza

4. Which state has launched Right to Public Grievance Redressal Act?
a) Bihar
b) Odisha
c) Jharkhand
d) Chhattisgarh

5. Swachh Yug campaign was launched by the Union Government to make gram panchyats along this river open defecation free?
a) Godavari
b) Brahmaputra
c) Narmada
d) Ganga

6. Which company has retained top position in the Fortune 500 list  for the fourth consecutive year?
a) Apple
b) Walmart
c) United Health Group
d) ExxonMobil

7. Which state Government has launched mobile app RajVayu for sharing information about air quality index?
a) Gujrat
b) Rajasthan
c) Delhi
d) Tamilnadu

8. Haryana Chief Minister Manohar Lal Khattar recently laid foundation stone for Jai Jawan Awas Yojna in which of the following cities/towns?
a) Sonepat
b) Bahadurgarh
c) Karnal
d) Rohtak

9. The Delhi Government recently announced implementation of its solar policy, which aims at installation of 1 GW solar power capacity by
a) 2019
b) 2020
c) 2021
d) 2025

10. Which state has become first state to launch green-concept based State Data Centre?
a) Uttarakhand
b) Himachal Pradesh
c) Uttar Pradesh
d) Haryana

Answers:
1:c, 2:b, 3:a, 4:a, 5.d, 6:b, 7:b, 8:b, 9:b, 10:b.

Current Affairs Update 7th June 2016!!
Current Affairs Quiz 7thJune 2016!!

Share this