Sunday, 5 June 2016

Current Affairs Quiz for SBI Clerk 2016 (5th June 2016)

current affairs for sbi clerk 2016
1. Muhammad Ali, who died after a 32-year battle with Parkinson's disease, was a professional boxer from which country?
a) United States
b) Pakistan
c) India
d) Kazakhstan

2. Where was Asia’s largest annual security forum Shangri-La Dialogue was inaugurated ?
a) Tokyo
b) Hongkong
c) Singapore
d) New Delhi

3. Who is the author of the book "The Unseen Indira Gandhi"?
a) Milan Sharma
b) MS Joseph
c) KP Mathur
d) SK Mishra

4. V.O. Chidambaranar Port has bagged National Award for Excellence in Cost Management for the year 2015, is located at ____.
a) Maharashtra
b) Gujrat
c) Tamilnadu
d) Kerala

5. Old name of Afghan-India Friendship Dam  that was inaugurated by Inidan PM Modi and Afghan President Ashraf Ghani ?
a) Afghan Dam
b) Salma Dam
c) Kharzi Dam
d) None of these

6. What is the India’s rank in the 2015 Good Country index?
a) 106th
b) 70th
c) 44th
d) 40th

7. Where did Haryana Government launch Asia's First Gyps Vulture Reintroduction Programme at Jatayu Conservation Breeding Centre ?
a) Panipat
b) Rohtak
c) Rewari
d) Pinjore

8. Identify the birds that were released in to the wild from Jatayu Conservation Breeding Centre in Haryana ?
a) Himalayan Griffons
b) Forest owlet
c) Spoon-billed Sandpiper
d) White-rumped vulture

9. Which state govt. has launched "Jai jawan awas Yojana"?
a) Punjab
b) Haryana
c) Uttarakhand
d) Rajasthan

10. Who won French Open Mixed double title 2016?
a) Sania Mirza-Ivan Dodig
b) Sania Mirza-Marc Lopez
c) Leander Paes-Martina Hingis
d) Marc Lopez-Martina Hingis

Answers:
1:a, 2:c, 3:c, 4:c, 5:b, 6:b, 7:d, 8:a, 9:b, 10:c.

Current Affairs Update 4th june 2016
Current Affairs Quiz 4th june 2016


Share this