Monday, 20 June 2016

Current Affairs Quiz for bank exams (20th June)

current affairs quiz for sbi clerk mains 2016
1. Which country won Hero Hockey Champions Trophy 2016 at the Lee Valley Hockey and Tennis Centre in London?
a) Australia
b) Pakistan
c) Germany
d) India

2. Justice Ajit Singh has been sworn in as the next Chief Justice of ?
a) Rajasthan High Court
b) Bombay High Court
c) Gauhati High Court
d) Patna High Court

3. The Women Economic Forum with a theme ‘Women: Uplifting and Uniting The World’ was held recently in ?
a) Bhopal
b) Kolkata
c) New Delhi
d) Mumbai

4. Name of the Ministry that released a Yog Geet (Song) in connection with the celebration of International Day of Yoga–2016 ?
a) Union Ministry of AYUSH
b) Union Ministry of Home Affairs
c) Union Ministry of HRD
d) Union Ministry of Civil Aviation

5. Name the former Indian football team coach who will be honoured with the Mohun Bagan Ratna ?
a) Stephen Constantine
b) C.K. Vineeth
c) Sanjoy Sen
d) Syed Nayeemuddin

6. Who among the following has been appointed Chairman of the 21st Law Commission?
a) Ravi R Tripathi
b) Balbir Singh Chauhan
c) Kurian Joseph
d) Rajendra Mal Lodha

7. The world football governing body FIFA appointed who among the following as deputy chairman of its governance committee recently?
a) Mukul Mudgal
b) Praful Patel
c) Baichung Bhutia
d) Sarbananda Sonowal

8. Ahmed Abul Gheit has been named as the Arab League's new secretary general. He is a veteran diplomat of?
a) Iraq
b) Egypt
c) Algeria
d) Lebanon

9. India is placed at which position in the ‘Renewable Energy Country Attractiveness Index’, according to an recent EY report?
a) Second
b) Third
c) Fourth
d) Fifth

10. Who of the following was announced as the brand ambassador of Reebok India recently?
a) Kangana Ranaut
b) Priyanka Chopra
c) Aishwarya Rai
d) Deepika Padukone

Answers:
1:a, 2:c, 3:c, 4:a, 5:d, 6:b, 7:a, 8:b, 9:b, 10:a.

Share this