Wednesday, 1 June 2016

Current Affairs Quiz 1st June 2016 for Upcoming Exams

1. Name of the country who will launch the world's first quantum communication satellite in July?
A. India
B. China
C. USA
D. Russia

2. Name the Indian music composer who was awarded with the Japan's Fukuoka prize 2016?
A. Pritam
B. Vishal and Shekhar
C. AR Rehman
D. Himesh Reshamiya

3. What is the range of advanced version of BrahMos missile, which was recently successfully tested by Indian Air Force(IAF)?
A. 290 km
B. 320 km
C. 450 km
D. 250 km

4. who was recently appointed as the Secretary, Expenditure in the Finance Ministry?
A. Ashok Mittal
B. Ashok Lavasa
C. Ashok Verma
D. Ashok Dev

5. Who was recently appointed the Director General of West Bengal Police?
A. Raj Kanojia
B. Surajit Kar Purkayastha
C. G.M.P Reddy
D. Suroj Sengupta

6. Which state has been ranked first in overall performance for implementation of MGNREGA?
A. Goa
B. Meghalaya
C. Punjab
D. Tripura

7. Ministry of Railways signed a Memorandum of Understanding (MoU) to set up Kalpana Chawla Chair on Geospatial Technology for Indian Railways with which University?
A. PEC University of Technology
B. Panjab University
C. University Institute of Engineering and Technology
D. Chitkara University

8. Which Indian e commerce company has established a data sciences centre in San Carlos, California?
A. Flipkart
B. Snapdeal
C. Shopclues
D. None of these

9.  Name the Noted Kannada writer who passed away recently and played an important role in getting the classical language status for Kannada.
A. D Javare Gowda
B. K V Puttappa
C. Jaimini Bharata
D. Kabbigara Kavya

10. The 2016 Indian Premier League (IPL) has been won by which of the following cricket teams?
A. Rising Pune Supergiants
B. Sunrisers Hyderabad
C. Royal Challengers Bangalore
D. Mumbai Indians

Answers:
1:B, 2:C, 3:A, 4:B, 5:B, 6:D, 7:A, 8:B, 9:A, 10:B.

Daily Current Affairs 31st May 2016
Current Affairs Quiz 31st May 2016

Share this