Wednesday, 18 May 2016

One Liner Current Affairs 18th May 2016

1. The World’s largest Single Rooftop Solar Power Plant has been inaugurated at which place ?
Ans: Amritsar(Punjab).

2. Who has won the prestigious Intel Foundation Young Scientist Award?
Ans: Syamantak Payra (a 15-year old Indian-American).

3. Name the person who has been appointed as the Barco's Managing Director for India ?
Ans: Rajiv Bhalla.

4. Indian artist won prize at the 2016 UN poster contest on N-disarmament
Ans: Anjali Chandrashekar.

5. Name of the Nuclear Capable  missile launched by DRDO from Odisha
Ans: Prithvi-II(surface-to-surface missile).

6. National Policy for Empowerment of Women is replaced by
Ans: Draft National Policy for Women

7. Which state has decided to launch Green Passage scheme for orphan students?
Ans: Odisha (free of cost higher education for orphan students).

8. One of the discoverers of Neptune's rings who died recently
Ans: Andre Brahic.

9. World’s first robot lawyer 'ROSS' hired by
Ans: BakerHostetler(US law firm).

10. The SBI is planning to merge this public sector bank with itself along with its 5 associate banks
Ans: Bharatiya Mahila Bank.

11. Who is appointed as new CFO of IndiGo?
Ans: Rohit Philip.

12. Veer Yatra(Military tourism initiative) is launched at which place?
Ans: Pune.

17th May 2016 Current Affairs

Share this