Wednesday, 18 May 2016

Geography Quiz for SSC CGL and CHSL 2016

1. How many major ports are there in India?
(A) 8
(B) 12
(C) 10
(D) 9

2. Which one of the following is the biggest shipping canal in the world?
(A) Kiel Canal
(B) Panama Canal
(C) Soo Canal
(D) Suez Canal

3. Which city is known for its chiken embroidery ?
(A) Ujjain
(B) Lucknow
(C) Pune
(D) Surat

4. Solar energy is received by the earth through 
(A) Conduction 
(B) Radiation 
(C) Convection 
(D) Refraction

5. Which State has no mica mines?
(A) Andhra Pradesh
(B) Rajasthan
(C) Madhya Pradesh
(D) Bihar

6. Which one of the following countries is land locked?
(A) Bolivia
(B) Peru
(C) Surinam
(D) India

7. The pass connecting the Srinagar – Leh National Highway is
(A) Nathu – la
(B) Baramula
(C) Barahoti
(D) Zojila

8. Which one of the following is not a lagoon?
(A) Ashtamudi lake
(B) Chilka lake
(C) Periyar lake
(D) Pulica lake

9. The great Asian river Mekong does not run through
(A) China
(B) Malaysia
(C) Cambodia
(D) Laos

10. Which is the most universal mode of transport ?
(A) Road Transport
(B) Rail Transport
(C) Ocean Transport
(D) None of these

Answers:
1: B
2: D
3: B
4: B
5: C
6: A
7: D
8: A
9: B
10:A

More Geography Quizzes

Share this