Saturday, 14 May 2016

Geography Quiz for SSC CGL and CHSL 2016

1. The largest mountain range in the world is   
a. The Alps
b. The Andes
c. The Himalayas
d. The Rockies

2. The state which has the largest forest area is  
a. Kerala
b. Assam
c. Karnataka
d. Madhya Pradesh

3. Calcutta is situated on the banks of the river   
a. Krishna
b. Hoogly
c. Ganges
d. Brahmaputra

4. Which one of the following states is landlocked
a. Orissa
b. Assam
c. Andhra
d. Kerala

5. The state which stands first in per capita income is   
a. Punjab
b. Kerala
c. Bihar
d. Maharashtra

6. Where do you find day and night equal?
a. at the equator
b. at the north pole
c. at the tropics
d. at the south pole

7. Diamond mines in India are found in
a. Rajasthan
b. Madhya Pradesh
c. Bihar
d. Maharashtra

8. Yellow river is
a. Cauvery
b. Amazon
c. Hwang–Ho
d. Damodar

9. The highest waterfall of the world is
a. Jog Falls
b. Angel
c. Gavarine
d. Ribbon

10. The deepest lake in the world is
a. Wular Lake
b. Lake Superior
c. Victoria Nyanza
d. Baikal Lake

Answers:
1. b, 2. d, 3. b, 4. b, 5. a, 6. a, 7. b, 8. c, 9. b, 10. d,

More Geography Questions

Share this