Thursday, 5 May 2016

Geography Quiz for SSC CGL 2016

1. The Yarlung Zangbo river, in India, is known as?
(A) Ganga
(B) Indus
(C) Brahmaputra
(D) Mahanadi

2. Depth of the sea measured in?
(A) Fathom
(B) Nautical miles
(C) Decibal
(D) Meter

3. In which state is located the Koyna Hydroelectric Power project?
(A) Madhya Pradesh
(B) Gujarat
(C) Andhra Pradesh
(D) Maharastra

4. Which is the longest river of Kerala?
(A) Bharathapuzha
(B) Periyar
(C) Pamba
(D) Chalakudy

5. In which country was the first train started?
(A) England
(B) Japan
(C) Germany
(D) France

6. Rockies mountain is situated in which continent
(A) Asia
(B) Africa
(C) South America
(D) North America 

7. In which of the following states, the Balimela Project is located?
(A)West Bengal
(B)Bihar
(C)Madhya Pradesh
(D)Odisha

8. Which is the land of morning calm ?
(A) Finland
(B) Korea
(C) Japan
(D) Thailand

9. Arakan yoma is the extension of the Himalayas located in
(A) Baluchistan
(B) Myanmar
(C) Nepal
(D) Kashmir

10.Which is the poorest country among the following ?
(A) Sierra Leone
(B) Uganda
(C) Bangladesh
(D) Somalia

Answer:
1: C
2: A
3: D
4: B
5: A
6: D
7: D
8: B
9: B
10:D

More Geography Quizzes

Share this