Saturday, 21 May 2016

Geography Questions for SSC CGL, CHSL and State Exams

1. Which state has the largest population Schedule Tribe?
(a) Madhya Pradesh
(b) Bihar
(c) Arunachal Pradesh
(d) Orissa

2.  Which country is the second largest producer of rice?
(a) India   
(b) USA   
(c) China   
(d) Canada   

3. The largest river delta of India is of
(a) Kaveri   
(b) Ganga   
(c) Mahanadi
(d) Godavari

4. The largest coal deposit in India is in
(a) Satpura valley
(b) Damodar valley
(c) Godavari valley
(d) Brahmani valley

5. Which of the following is the largest district of Rajasthan ?
(a) Jaipur   
(b) Jodhpur   
(c) Bikaner   
(d) Jaisalmer

6. Which state has the largest length of roads ?
(a) Uttar Pradesh
(b) Bihar   
(c) Andhra Pradesh
(d) Maharashtra

7. The biggest lake in India is
(a) Sambhar lake
(b) Wular Lake
(c) Dal Lake
(d) Chilka lake

8. Which Indian state has more than 90% of its area under forests?
(a) West Bengal
(b) Arunachal Pradesh
(c) Kerala
(d) Madhya Pradesh

9. When was the Union Territory of Lakshdweep formed?
(a) 1956
(b) 1947
(c) 1954
(d) 1960

10.  Which city is known as the Cathedral City of India?
(a) Goa
(b) Bhuvaneswar
(c) Jaipur
(d) Calcutta

Answer:
1:a, 2:a, 3:b, 4:b, 5:d, 6:d, 7:b, 8:b, 9:a, 10:b.

More geography Quizzes
   

Share this