Monday, 9 May 2016

General Science Questions for SSC CGL, CPO and CHSL 2016

1. Which one among the following waves bats use to detect the obstacles in thier flying path ?
(A) infrared waves
(B) electromagnetic waves
(C) ultrasonic waves
(D) radio waves

2. Leaves of which of the following plants are not used for the rearing of silkworms ?
(A) Mulberry
(B) Castor
(C) Oak
(D) Teak

3. The purity of milk is determined by
(A) hydrometer
(B) lactometer
(C) stalagmometer
(D) hygrometer

4. The pure form of carbon is
(A) diamond
(B) graphite
(C) charcoal
(D) fullerene

5. The unit of radioactivity is
(A) angstrom
(B) candela
(C) fermi
(D) curie

6. The acid in gastric juice is
(A) acetic acid
(B) nitric acid
(C) hydrochloric acid
(D) sulphuric acid

7. In honey, which one among the following sugars predominates ?
(A) Sucrose
(B) Fructose
(C) Galactose
(D) Maltose

8. Which allotropy of carbon is in rigid three-dimensional structure?
(A) graphite
(B) diamond
(C) fullerene
(D) carbon black

9. The most of the mass of the atom can be found in
(A) Electrons
(B) Charges
(C) Nuclens
(D) Electron cloud

10. The red blood cells are formed in
(A) Heart
(B) Liver
(C) Lymph nodes
(D) Bone marrow

Answers:
1: C
2: D
3: B
4: A
5: D
6: C
7: B
8: B
9: C
10:D

More General Science Quizzes

Share this