Friday, 13 May 2016

General Awareness Quiz for SSC CGL and CHSL 2016

1. Who was the ICC Cricket world Cup 2015 ambassador?
a. Ricky Ponting
b. Sachin Tendulkar
c. M. S. Dhoni
d. AB de Villiers

2. The first underground railway in India was opened in 1984 in
a. Mumbai
b. Chennai
c. Kolkata
d. Bangalore

3. Who was the first Indian to go into space ?
a. Satish Dhawan
b. Ravi Malhotra
c. Rakesh Sharma
d. None of these

4. Which among the following ranks in Indian Air Force is the highest ?
a. Flying Officer
b. Air Commodore
c. Wing Commander
d. Squadron Leader

5. Who among the following was the first woman Chief Justice of a High Court ?
a. Geeta Mukherjee
b. Leila Seth
c. Sujata Manohar
d. Rani Jethmalani

6. The first English newspaper in India was started by
a. Dadabhai Naoroji
b. J.A. Hickey
c. Lord William Bentinck
d. Rabindranath Tagore

7. The first nuclear reactor in India is
a. Dhruva
b. Harsha
c. Apsara
d. Vipula

8. The National Physical Laboratory is located in
a. New Delhi
b. Calcutta
c. Hyderabad
d. Bangalore

9. In which of the following cities Lal Bahadur Stadium is located ?
a. Lucknow
b. Kolkata
c. Hyderabad
d. Cuttack

10. Whose Samadhi in Delhi is called Vijay Ghat ?
a. Rajiv Gandhi
b. Jagjiwan Ram
c. Jawaharlal Nehru
d. Lal Bahadur Shastri

Answers
1. B
2. C
3. C
4. B
5. B
6. B
7. C
8. A
9. C
10.D

More General Awareness Quizzes

Share this