Thursday, 5 May 2016

English Cloze Test for SBI Clerk and PO 2016

Directions (1-10): In the following passage, some of the words have been left out, each of which is indicated by a number. Find the suitable word from the options given against each number and fill up the blanks with appropriate words to make the paragraph meaningfully:

Mohit was born in a small coastal village near Ahmadabad. He always loved reading but the small library in his town was inadequate. There weren't ...(1)... many books and many of those had the pages ...(2)... out. So he ...(3)... to finish those stories. His debut novel was my sweet memories. It is a story about a Man's journey ...(4)... the past, a family drama, ...(5)... ...(6)... of secrets. It is an ...(7)... to Ahmadabad. And much of this book has been drawn from his own ...(8)... up years in the city. He grew up in Ahmadabad and worked for a while in Pune. He had been posted to UK, ...(9)... that time so he did a creative writing course there – something he always wanted to do. He went on to publish stories in publications. All his stories start ...(10)... a picture he create in his mind. This one had two girls, were sharing secrets with each other. He was now working on his second novel, based on real life story.

1.
A) that
B) to
C) so
D) the
E) too

2.
A) torn
B) moribund
C) released
D) signed
E) controlled

3.
A) has
B) have
C) had
D) is
E) suppose

4.
A) of
B) into
C) at
D) in
E) for

5.
A) a
B) an
C) all
D) almost
E) the

6.
A) ridiculous
B) unearthing
C) contradict
D) keep
E) access

7.
A) owe
B) agitate
C) cynical
D) ode
E) imprisoned

8.
A) growing
B) giving
C) set
D) cover
E) end

9.
A) offered
B) convention
C) around
D) negotiating
E) humiliating

10.
A) get
B) dangle
C) secure
D) with
E) betrayed

Answers:
1.  E
2.  A
3.  C
4.  B
5.  E
6.  B
7.  D
8.  A
9.  C
10.D

Share this