Wednesday, 4 May 2016

Daily One Liner Current Affairs 4th May 2016

1. India will organize a cultural festival in _____ to mark the 155th birth anniversary of Rabindranath Tagore.
Ans: Egypt

2. Who has won World Snooker Championship title?
Ans: Mark Selby

3. Who will head three-member panel to oversee the functions of the Medical Council of India?
Ans: RM Lodha

4. Which online cab service provider has tied Up with the third party payment platform, 'Alipay'?
Ans: Ola Cab

5. Who is appointed as the new CEO of Ferrari?
Ans: Sergio Marchionne

6. First-ever World Humanitarian Summit will be held in ___?
Ans: Istanbul

7. Name the district of West Bengal whose residents will be voting on 5 May 2016 for the first time since Independence of India.
Ans: Coochbehar

8. The Lok Sabha passed the Compensatory Afforestation Fund Bill, 2015 for ____?
Ans: Establishment of funds under the public accounts of Centre and each State towards compensatory afforestation.

9. Name of the city who tops the chart of on line learning in India?
Ans: Bengaluru

10. Name of the World's smallest engine powered by light.
Ans: ANT ( actuating nano-transducer )

 3rd May 2016 Current Affairs

Share this