Tuesday, 3 May 2016

Daily One Liner Current Affairs 3rd May 2016

1. World press freedom day observed on
Ans: 3rd may

2. Who has won India’s first ever individual skeet medal at the 2016 ISSF World Cup?
Ans: Mairaj Ahmed Khan

3. Which State has become the India’s first e-office electricity distribution company among all power utilities?
Ans:  Andhra Pradesh Eastern Power

4. Who is the new head of Information and Broadcasting Secretary?
Ans: Ajay Mittal

5. Who is appointed As MD Of Bharti Retail?
Ans: Kishore Biyani

6. Who has agreed to become the 3rd goodwill ambassador for India at Rio Olympics 2016?
Ans: Sachin Tendulkar(1st: Salman Khan, 2nd: abhinav bindra )

7. Who has been nominated for the Khel Ratna award by BCCI ?
Ans: Virat Kohli

8. Who has been nominated for the Arjuna award by BCCI ?
Ans: Ajinkya Rahane

9. Name the Indian American Sikh woman who has been elected to an important position in the Republican party?
Ans: Harmeet kaur Dhillon

10. Who has won the English Premier League title?
Ans: Leicester City

11. Who is appointed as Brand Ambassador of the world famous watch brand Hublot?
Ans: Rohit Sharma

12. Name the Indian startup company which has acquired by the Google recently?
Ans: Synergese

13. Indian Railways and Forest Department of Haryana & Punjab have inked MoU for
Ans: Plantation of trees alongside Railway Track .

2nd May 2016 Current Affairs

Share this