Saturday, 21 May 2016

Daily Current Affairs 21st May 2016 (One Liner)

1. Which state Government has announced the ban on tobacco products like gutka and pan masala?
Ans: Bihar.

2. Name the woman who has become the first lady to climb Mt Everest seven times ?
An: Lhakpa Sherpa (Nepal).

3. The 27th India and Indonesia CORPAT has concluded at which place ?
Ans: Belawan, Indonesia (since 2002).

4. Who has won gold in the European Taekwondo Championships?
Ans: Mourad Laachraoui (Belgium).

5. Name the person who is all set to become the Prime Minister of Turkey ?
Ans: Binali Yildirim.

6. Name the country which is hosting the 2016, G-7 summit ?
Ans: Japan (Sendai).

7. Name the participating countries of G-7 summit ?
Ans: France, Germany, Italy, Japan, United Kingdom, Canada and Unites States.

8. Which State government has proposed to the Centre for amending the NDRF norms for heat wave victims?
Ans: Maharashtra.

9. The International Finance Corporation (IFC) is planning to invest in which health care giant ?
Ans: Apollo Health & Lifestyle ltd (US$68 million).

10. Emmy award-winning English-born actor died at the age of 96?
Ans: Alan Young.

11. Name of the player who has withdrawn from French Open after failing to recover from a back injury?
Ans: Roger Federer

12. Who will invest $20 million in FCEL(Future Consumer Enterprise Ltd)?
Ans: International Finance Corporation (IFC).

20th May Current Affairs

Share this