Friday, 20 May 2016

Daily Current Affairs 20th May 2016 (One Liner)

1. Taj Mahal in top ___ tourist attractions in the world.
Ans: 5th (2nd in Asia).

2. First female president of Taiwan who was sworn-in:
Ans: Tsai Ing-wen

3. The cyclonic storm over the west central Bay of Bengal that will strike Andhra Pradesh coast
Ans: ROANU

4. Name the country with which India has signed the Double Taxation Avoidance Convention:
Ans: Slovenia.

5. Himachal Pradesh CM Virbhadra Singh has introduced PEHAL programme to
Ans: expediting developmental works and government schemes through effective implementation at grassroots level.

6. Hypersonic superjet technology successfully tested in ________.
Ans: Australia (by United states-Australian military research team).

7. International Buddhist conference has begun in ________.
Ans: Nepal (to celebrate the 2,560th birth anniversary of Lord Buddha).

8. Indian journalist who was elected as the Deputy Mayor of Loughton town in the United Kingdom?
Ans: Philip Abraham

9. Indian Foreign Service (IFS) officer who was appointed as the Ambassador of India to Romania
Ans: A V S Ramesh Chandra

10. The political party that emerged triumphant in the 2016 West Bengal Legislative Assembly Election is
Ans: Trinamool Congress Party (TMC, 211/294).

11. The political party that emerged triumphant in the 2016 Assam Legislative Assembly Election is
Ans: BJP(87/126).

12. The political party that emerged triumphant in the 2016 kerala Legislative Assembly Election is
Ans: Left Democratic Front(LDF, 91/140).

13. Gujarati folk singer and Padma award winner who passed away?
Ans: Diwaliben Bhil

14. The political party that emerged triumphant in the 2016 Puducherry Legislative Assembly Election is
Ans: Congress (17/30).

15. The political party that emerged triumphant in the 2016 Tamil Nadu Legislative Assembly Election is:
Ans: AIADMK(134/234).

Current Affairs 19th May 2016

Share this