Thursday, 19 May 2016

Daily Current Affairs 19th May 2016

1. Which company has signed MoU with govt. to benefit 'safai Karamchairs'?
Ans: Ola Cabs.

2. Name the subsidiary of the SBI bank, which has launched its payment gateway to facilitate online trade and non-trade transactions between India and Nepal ?
Ans: Nepal SBI Bank.

3. which company has announced that it has won 2 solar-grid connected photovoltaic projects in Karnataka ?
Ans: Tata Power Renewable Energy (TPREL, A subsidiary of Tata Power)

4. Who has been Won the cricketer of the year Awarded at ECB’s annual award?
Ans:- Joe Root

5. The draft of State of Delhi Bill, 2016 relates to
Ans: Establish the State of Delhi as the 30th State in the country.

6. How many car models failed in  crash tests conducted by Global NCAP.
Ans: Five (Renault Kwid, Maruti Suzuki’s Celerio and Eeco, Mahindra Scorpio and Hyundai Eon).

7. Who has received the University of Houston's highest teaching award?
Ans: Rupa Iyer

8. Name the University, which has announced that it genetically engineered world’s first clone of the Zika virus strain ?
Ans: University of Texas Medical Branch (UTMB).

9. Who is appointed as Executive Secretary of the United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC)?
Ans: Patricia Espinosa Cantellano (from Mexico).

10. Who has topped in the list of worst losses in Indian banking history?
Ans: Punjab National Bank (loss of rs. 5,367.14 crore for 4th quarter).

11. Indian economy growth rate in 2016 & 2017 forecast by Global rating agency, Moody's?
Ans: 7.5%.

12. Who has won UEFA Europa League for the 3rd straight time?
Ans: Sevilla (defeated Liverpool 3-1).

Current Affairs May 2016

Share this