Thursday, 12 May 2016

Daily Current Affairs 12th May 2016 (One Liner)

1. Who was elected as the independent Chairman of the International Cricket Council?
Ans: Shashank Manohar

2. The Uttar Pradesh government on 11 May 2016 gave its nod to develop nearly 200-km long bicycle highway from
Ans: Agra to Etawah

3. India’s 1st contactless credit card for SMEs launched by
Ans: ICICI Bank

4. Name the Indo-American woman teahcer who was honored by US President Barack Obama for her excellent work in the field of education :
Ans: Revathi Balakrishnan

5. Who was recommended by Hockey India for Arjuna Award?
Ans: Ritu Rani(captain of Indian women hockey).

6. JioMoney(digital wallet service) Wallet launched by
Ans: Reliance Jio Infocomm

7. Name of the NBA’s Most Valuable Player for the second straight year:
Ans: Stephen Curry.

8. The Union Government signed a MoU with NDTV Ethnic Retail Ltd to____.
Ans: Popularize India Handloom products.

9. Nalco signed a MoU with BARC for
Ans: Research and development in fields of mutual interest.

10. Which country has decided to close the World's biggest refugee camp?
Ans: Kenya (in Dadaab)

11. The famous West Indian commentator who died on 11 May 2016 in Barbados is:
Ans: Tony Cozier.

12. Name of the India's fourth Goodwill Ambassador for Rio Olympics 2016:
Ans: AR Rahman (1st: Salman Khan, 2nd: Abhinav Bindra, 3rd: Sachin Tendulkar).

13. Name of the Rajya Sabha MP from Gujarat who has passed away
Ans: Praveen Rashtrapal.

Current Affairs 11th May 2016

Share this