Tuesday, 31 May 2016

Current Affairs Quiz 31st May 2016 for SBI Clerk 2016

1. Name of the actor who has become the goodwill ambassador of LEPRA India organization that fight against diseases like leprosy and tuberculosis?
A. Salman Khan
B. Amir Khan
C. Irrfan Khan
D. R Madhavan

2. Which Indian-American student has won the 2016 National Geographic Bee championship?
A. Aadith Moorthy
B. Kapil Nathan
C. Rishi Nair
D. Saketh Jonnalagadda

3. The official website of Prime Minister's Office is now available in ___ major regional languages.
A. 4
B. 5
C. 6
D. 7

4. Name the football club that won 2016 European Champions League.
A. Real Madrid
B. Atletico Madrid
C. Barcelona
D. Manchester United

5. Which Indian businessman has received Harvard Business School Alumni Achievement Award for the year 2016?
A. Sunil Bharti Mittal
B. Mukesh Dhirubhai Ambani
C. Ratan Naval Tata
D. Azim premji

6. 1st trial of Spanish train Talgo was conducted between _______.
A. Mathura and Palwal
B. Bareilly and Moradabad
C. Mathura and Moradabad
D. Lucknow and Moradabad

7. Which committee has recently submitted its report on New Education Policy?
A. Ashok Dalwai committee
B. JS Rajput committee
C. T S R Subramanian committee
D. Sudhir Mankad committee

8. What was the theme of the International Day of United Nations Peacekeepers 2016 that is observed annually on 29 May?
A. Honouring Our Heroes
B. Together for Peace
C. A Force for Peace, Change and Future
D. None of the above

9. Name the Indian-American scientist who received the prestigious Springer Theses award for his research in which he developed transgenic mice to study a critical tumor-suppressor called A20.
A. Subrahmanyan Chandrasekhar
B. Ashok Das
C. Arnab De
D. Shiva Ayyadurai

10. Defence Minister Manohar Parrikar inaugurated second submarine assembly workshop at
A. Hindustan Shipyard
B. Cochin Shipyard
C. Mazagon Dock Limited
D. Kattupalli Shipyard

Answers:
1:D, 2:C, 3:C, 4:A, 5: A, 6:B, 7:C, 8:A, 9:C, 10:C.

Daily Current Affairs 30th May 2016
Current Affairs Quiz 29th May 2016

Share this