Sunday, 29 May 2016

Current Affairs Quiz 29th May 2016 for Upcoming Exams

1. Name of the 1st Union Territory that signed the ‘24x7 Power For All’ Documents?
a) Chandigarh
b) Puducherry
c) Lakshadweep
d) Delhi

2. The number of states that signed the ‘24x7 Power For All’ Documents as on 27 May 2016?
a) 18 States
b) 28 States
c) 22 States
d) 10 States

3. Who has won "Scholastic Asian Book Award" for her manuscript rooted in Indian history?
a) Aditi Krishnakumar
b) Deepa Agarwal
c) Varsha Dixit
d) Ritu Menon

4. Identify the Land-attack version of the missile that successfully test-fired by Indian Air Force on 27 May 2016.
a) Agni IV Ballistic missile
b) BrahMos supersonic cruise missile
c) Dhanush Ballistic missile
d) Prithvi-II Ballistic missile

5. Name of the portal that was designed to promote and mainstream Net Zero Energy Buildings (NZEB) in India launched on 27 May 2016.
a) www.zne.in
b) www.nzeb.in
c) www.netzero.co.in
d) www.nzerob.in

6. Centre has approved Rs 4241 cr for establishment of a National Investment and Manufacturing Zone (NIMZ) in which state
a) karnataka
b) Rajasthan
c) West Bengal
d) Odisha

7. China has signed agreements with ______ to build 600-megawatt atomic reactor.
a) Iran
b) South Kore
c) Sudan
d) Pakistan

8. According to Global rating agency 'Fitch',India's economic growth rate will accelerate to ____ by fiscal year 2019(ending of march).
a) 7.5 %
b) 7.7 %
c) 7.9 %
d) 8 %

9. The Union Ministry of Human Resource Development (HRD)  has decided to launch ASMITA and it relates is a ____.
a) App for preparing IIT exam.
b) tracking system programme for students.
c) program for farmers.
d) Noe of these

10. Identify the state that decided to introduce 'e-Office system' in all districts?
a) Andhra Pradesh
b) Odisha
c) Rajasthan
d) Telangana

Answers:
1:c, 2:c, 3:a, 4:b, 5:b, 6:d, 7:c, 8:d, 9:b, 10:a.

Current Affairs Notes 28th May 2016
Current Affairs Quiz 28th May 2016

Share this