Saturday, 28 May 2016

Current Affairs Quiz 28th May 2016

Dear Readers,
Follow gkshala.com for Daily Current Affairs Notes, Current Affairs Quiz and General Awareness Quiz and Notes for Upcoming Competitive Exams.

Q1. Which of the following teams won the 2016 Uber Cup badminton tournament recently?
a) South Korea
b) China
c) Indonesians
d) Denmark

2. Where is UN Secretary-General Ban Ki-moon inaugurated the first world humanitarian summit?
a) Delhi
b) Berlin
c) Sharjhah
d) Istanbul

3. Google was recently cleared of copyright infringement in a case over Google’s use of Java in Android. The case against Google was brought by which of the following companies?
a) Sun Microsystems
b) Oracle
c) Microsoft
d) Apple

4. Which country emerged as the fifth largest producer of e-waste in the world as per ASSOCHAM-KPMG study?
a) China
b) United States
c) India
d) Japan

5. Government signed the Loan and Project Agreements with World Bank (IBRD) for assistance of US$ 100 million for which state Urban Water Supply Modernization project?
a) Kerala
b) Karnataka
c) Tamilnadu
d) Andhra Pradesh

6. Name the Indian-American student who won the 28th annual National Geographic Bee held at the National Geographic headquarters in Washington DC?
a) Saketh Jonnalagadda
b) Kapil Nathan
c) Karan Menon
d) Rishi Nair

7. Name the 17th Indian Coast Guard Ship (ICGS) that was commissioned into Indian Navy at Kochi ?
a) ICGS Siddhant
b) ICGS Surya
c) ICGS ARUSH
d) ICGS Vikrant

8. Name of the multilingual knowledge portal that launched by Ministry of Human Resource Development?
a) www.bharatavani.in
b) www.bharatbhasa.in
c) www.bharatbhasa.com
d) www.bharatbhasa.co.in

9. India has signed a ____ MoU on sustainable, stable and low-carbon thermal power development.
a) China
b) Iran
c) Japan
d) Oman

10. Which Tiger Reserve has received the 'India Biodiversity Award 2016' under the category, "conservation of threatened species"?
a) Namdapha
b) Buxa
c) Pakke
d) Pench

Answers:
1:b, 2:d, 3:b, 4:c, 5:b, 6:d, 7:c, 8:a, 9:c, 10:c.

Daily Current Affairs May 2016

Share this