Monday, 9 May 2016

Current Affairs 9th May 2016 (One Liner)

1. What is the India’s single emergency number?
Ans: '112' (will be active From Jan 1, 2017)

2. Name the train, which has launched to cover major pilgrims?
Ans: Bharat Darshan(with 10 coaches)

3. Who won 2016 Mutua Madrid Open men’s singles title?
Ans: Novak Djokovic

4. Name the first Muslim Mayor of London who assumed the office on 9 May 2016:
Ans: Sadiq Khan

5. The Government of India has started the process for issuance by UBIN drive for:
Ans: budding entrepreneurs to set up their business.

6. UBIN stands for
Ans: Unique Business Identification Number

7. Gujarat Government has granted minority status to the _______.
Ans: Jain community

8. Jaguar Land Rover ltd and a subsidiary of Tata Motors, has tied up with Bullitt Group to develop
Ans: Mobile devices and accessories.

9. Which bank has announced the donation of rs. 1 crore for drought relief in Maharastra?
Ans: Saraswat bank

10. South Indian Bank has tie-up with National Australian Bank (NAB) for
Ans: Online inward remittances from Australia at a competitive rate.

11. United Nations(UN) has launched Multi-Partner Trust Fund(MPTF) for
Ans: Zika virus.

12. Which organization has bagged the award for SMS based Vehicle Monitoring Service?
Ans: Nagaland

13.  Who won Busan Open Challenger doubles title?
Ans: Leander Paes and Sam Groth

14. MSME Minister Kalraj Mishra has inaugurated a spinning and weaving centre and marketing plaza for khadi goods at
Ans: Srinagar

Current Affairs 8th May 2016

Share this