Sunday, 8 May 2016

Current Affairs 8th May 2016 (One Liner)

1. Name of the Shashi Kapoor's autobiography
Ans: Shashi Kapoor – the Householder, the Star.

2. Who is the Author of book titled ‘Shashi Kapoor – The Householder, the Star’?
Ans: Aseem Chhabra.

3. what is India's ranks in crony-capitalism index?
Ans: 9th

4. Japanese JCSAT-14 communication satellite has launched into the space by
Ans: SpaceX.

5. What is SpaceX?
Ans: US based private space transport service company.

6. Details of JCSAT-14 Satellite
Ans: JCSAT-14 Satellite is owned by Sky Perfect JSAT Corporation. The satellite will boost the company’s fleet of relay stations to 17. The satellite is built by Space Systems/Loral and is equipped with 26 C-band and 18 Ku-band transponders.

7. Which country has honoured Yash Chopra with Bronze statue?
Ans: Switzerland

8. ICICI Bank has signed a MoU with New Development Bank (NDB) for
Ans: A partnership in bond issuances, co-financing, treasury management and human resources.

9. Army Exercise Chakravyuh-II is being held at which place?
Ans: Rajasthan

10. Which country has signed MOU with india for cooperation in Sports?
Ans: Japan

Current Affairs 7th May 2016

Share this