Saturday, 7 May 2016

Current Affairs 7th May 2016 (One Liner)

1. Which country has won third edition of Asian Kabaddi Championship Cup 2016?
Ans: Pakistan.

2. Name the bank which has got the MSME award by the FITS ?
Ans: Corporation Bank

3. FITS stands for
Ans: Federation of Industry, Trade and Services.

4. Who is the union minister for Micro, Small and Medium Enterprises(MSME) ?
Ans: Kalraj Mishra.

5. Who is appointed as Pakistan Cricket Board head coach?
Ans: Mickey Arthur.

6. Malaysia, Indonesia and Philippines to conduct joint water patrols to
Ans: curb kidnappings.

7. Who is re-elected as Prime Minister of Ireland?
Ans: Enda Kenny.

8. Which country has tested the world's largest unmanned surface vessel?
Ans: United States of America (US).

9. Name of the world's largest unmanned surface vessel?
Ans: Sea Hunter.

10. Name the state, which has decided to go ahead with the establishment of Asia’s first Rice Technology Park ?
Ans: Karnataka(at Gangavati in Koppal district).

11. President presents Gallantry Awards and Distinguished Service Decorations to
Ans: Defence personnel

12. 4th SAIEVAC Ministerial Meeting to be held in
Ans: New Delhi.

13. SAIEVAC stands for
Ans: South Asia Initiative to End Violence Against Children.

14. Indian Coast Guard Ship (ICGS) Shaurya launched by
Ans: Goa Shipyard Limited (GSL)

15. Map services is launched by which e-commerce company?
Ans: Flipkart(supported by 'MapUnity')

16. What is 'MapUnity'?
Ans: Bangaluru based social technology company.

Current Affairs 6th May 2016

Share this